Изработка и дизайн на лого

Дизайн на лого - Рекламна агенция Уеб Идея Варна

Какво е лого?

Когато чуете име на фирма, кое е първото нещо, което ви идва наум? А когато мислите за Nike, Coca Cola, Apple?

Разбира се логото на тези марки. Логото е първият визуален образ на марка срещу своите клиенти. Логото на компанията е може би най-важният елемент от идентичността на марката на тази компания. Затова ще обясним подробно какво е лого и ще говорим за стойността и значението, което добавя към вашата марка. Ще обясним защо логото е важно за една компания и ще говорим за различни видове лога. Освен това ще посочим разликата между емблемата и логото.

Логото е най-отличителният елемент и първото нещо, с което потербителите ни асоциират. Това е уникален фирмен образ. В това отношение е изключително важно за една компания да се отличава от конкуренцията и да има успешно и запомнящо се лого. Логото предава на символичен език най-важното за бизнеса.

Логото улеснява разпознаването. Логото трябва да бъде забележимо и видимо, когато е малко и голямо. Гарантирането, че хората лесно могат да разпознаят вашето лого е важен въпрос в този момент. Изборът на обикновено и разбираемо лого е много по-логичен от избора на сложно и трудно за четене лого.

Логото представлява марката. Това, което прави логото на Nike толкова успешно, е че успешно отразява идентичността на компанията. Nike означава “богиня на победата” на старогръцки език, а логото на Nike (swoosh) представлява скорост и летене. Така някой, който носи обувки Nike, купува скорост и лети. Логото е важно за лоялността на клиентите. Хората са лоялни към успешните марки. Доброто лого е нещо, което целевата аудитория иска да види в живота си. Разбира се, стилното лого е от първостепенно значение, като ви увеличава значително шансовете за успех.

Логото създава емоционална връзка. Една марка може да създаде емоционална връзка у хората със своите цветове и лого. Например, марка, която продава плодов сок, може да създаде у хората усещане за щастие, забавление, релакс и почивка, като използва оранжеви и жълти цветове. Зеленото предизвиква цялостност и хармония. Всеки цвят като този има уникално усещане. Използването на тези цветове правилно във вашето лого е изключително важно за логото да бъде успешно и ефективно.

Видове лога

Има различни видове дизайн на лога в зависимост от идентичността на вашата марка:

  • Текстово лого / логотип – Типът на дизайна на логотип е известен като текстови и текстови дизайни. Обикновено типографският дизайн, който се осъществява при логотипни произведения, се изготвя първоначално за марката. Тъй като логотипът се състои само от писмени дизайни, няма лого дизайн, който да го придружава. Елементите, използвани в дизайна, се състоят от дизайна на буквите и цветовете. Типът дизайн на логотип днес се използва от много световни марки, като: Coca Cola, Samsung, Sony и други.
  • Лого тип буква / инициал – Те се състоят главно от букви. Логотата на IBM, CNN, HBO са примери за такъв тип лога. Шрифтовете, които са използвани са много важни, тъй като основният елемент на логото са шрифтовете.
  • Лого симвил / знак – Вид графично лого. Най-популярният пример от този тип е логото на Apple. Twitter – птица също е такова лого. Логотата на тези марки са толкова ефективни, че имат силата да представят марката, дори без да посочват името на марката.
  • Лого талисман – Талисманът също е вид лого, което съдържа символи, създадени с илюстрации. Най-вече в анимационен стил и многоцветни. Най-популярният пример, който може да се даде е логото на KFC.
  • Лого с абстракция – Абстрактното лого има абстрактна и геометрична форма, а не изображение на ябълка или птица. Adidas и Pepsi са примери за този тип лого. Когато използвате абстрактното лого, е необходимо да се впише цялата идентичност на марката в едно изображение и това не е лесно.
  • Комбирано лого – Комбинираното лого е съчетание между графичен знак, шрифт и изображение. Това позволява да направите логото на вашата компания по-атрактивно и запомнящо се за потребителя

Изработка и дизайн на лого от Рекламна агенция Уеб Идея Варна

Предлагаме ви безброй възможности за дизайн на лого. Дизайн, изработка, печат на всички типове лога – всичко на едно място. Нашата основна цел е да създадем креатвно и уникално фирмено лого, комбинирано с най-подходящи цветове за вашата корпоративна идентичност.

Цена за дизайн на лого и за изработка на лого по проект

Цена за дизайн и изработка на лого се определя от сложността и заданието за изработка. Цените започват от 120 лв и стигат до 252 лв.

За актуални цени за дизайн и изработка на лого може да се свържете с нас от страница Контакти

Полезни връзки

Последвайте ни в Фейсбук